Het Harenbergfonds

Stichting ter bevordering en ondersteuning van oudheidkundig onderzoek voor Doesburg en omstreken

Welkom op de website van het Harenbergfonds! 

Het Harenbergfonds is het Doesburg's Oudheidkundig Fonds ter bevordering en ondersteuning van oudheidkundig onderzoek voor Doesburg en Omstreken.

Deze site informeert u over het ontstaan en de achtergrond van het Harenbergfonds en haar doelstellingen. Tevens kunt u hier terecht voor informatie over subsidieaanvragen en gehonoreerde projecten. Door middel van het contactformulier kunt u contact opnemen met de stichting.
 

Nieuws


Terug naar overzicht

06-10-2023

Harenberglezing 26 oktober: Het geheim van historische huizen in Doesburg

Wat is het oudste huis van Doesburg? Hoe ontwikkelde het stenen huis zich in de loop van de tijd? Zijn de kelders altijd het oudst? Welke kenmerken aan huizen zijn typisch Doesburgs? Welke pareltjes aan interieurelementen zitten verscholen achter systeemplafonds en voorzetwanden? Wie woonden in deze huizen? Kortom, welke geheimen herbergen de historische huizen in Doesburg? Dit is het thema van de Harenberglezing van 2023, voor u gepresenteerd door het Doesburgs Oudheidkundig Fonds.

De eerste spreker vertelt op deze avond over het incidentele bouwhistorische onderzoek dat in de afgelopen vijftien jaar in Doesburg plaats vond, met bijzondere resultaten. De tweede spreker vertelt over hoe een werkgroep van enthousiaste amateurs ook in Doesburg nog heel veel kan ontdekken en vastleggen. Hij doet dat aan de hand van de werkwijze van de Werkgroep Bouwhistorie in Zutphen, die al 29 jaar bestaat. Er zullen veel bijzondere ontdekkingen de revue passeren.

De avond is voor iedereen die in de geheimen van de Doesburgse bouwhistorie geïnteresseerd is, en speciaal ook voor mensen die wellicht iets in een op te richten werkgroep in Doesburg zouden willen betekenen. En daarvoor hoef je geen bouwhistoricus te zijn.

Locatie: Gasthuiskerk
Gasthuisstraat 41, 6981CP Doesburg
tel.: 0652646984

Zaal open 19.30
Aanvang 20.00

Sprekers:
- Peter Boer, bouwhistorisch onderzoeker(buro Arcx): Bouwhistorie in Doesburg.
- Constant Willems: Hoe functioneert een bouwhistorische werkgroep.

Kaarten à 6 euro te bestellen via website www.podiumdoesburg.nl

 Constant Willems geeft instructie opmeten van een oude kap.jpg
 IMG_0690kl.jpg
 IMG_0693kl.jpg
 IMG_0695kl.jpg


Terug naar overzicht